2016. jan 03.

Nézzünk a kirakat bűvészek mögé!

írta: Lui Bűvész
Nézzünk a kirakat bűvészek mögé!

Azt mondják, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll. A bűvészetben is így van ez, egészen pontosan, minden sikeres bűvész mögött egy bűvészmester áll.

Sokat gondolkoztam a 2016-os terveimről és úgy döntöttem, hogy az egyik legfontosabb célom, hogy létrehozzak egy olyan videó sorozatot, amiben megismerhetitek a kirakatban lévő, sikeres bűvészek mögötti mestereket. Sokan kérdeztétek már, hogy én kitől tanultam. Ebben a sorozatban többek között Őt is, - Papp Pétert is - láthatjátok majd.

Telepátia vagy véletlen?

A történet úgy kezdődött, hogy az egyik bűvészrendezvényen megakadt a szemem az egyik bűvészmesteren, aki az egyik sarokban üldögélt. Sok fiatal ment el mellette úgy, hogy még csak rá sem nézett, holott számos mai sikeres bűvészt tanított.
Abban a pillanatban nagyon méltatlannak éreztem ezt a helyzetet. Ekkor jött az ötlet, hogy jó lenne megismertetni a mai fiatalokkal ezeket a mestereket egy kötetlen beszélgetés formájában. Már azon a rendezvényen oda is mentem Szabó Tibor barátomhoz, aki évek óta rögzíti a különböző bűvészeseményeket. Amikor elkezdtem neki mesélni az ötletemet, szinte minden mondatomat Ő fejezte be. Kiderült, hogy Neki is régóta dédelgetett vágya egy ilyen sorozat.
A közös cél nagyon inspiráló volt mindkettőnknek, így szinte azonnal munkához láttunk. Még azon a bűvészversenyen felkértük az első nagymestert, hogy álljon kameránk elé és beszéljen kendőzetlenül életéről.

hun_mester_logo_fekete.png


Magyar Bűvész Mesterek

A sorozat a Magyar Bűvész Mesterek címet kapta és terveink szerint még ebben az évben elkészül ez a különleges gyűjtemény sorozat. Minden beszélgetés alkalmával szó esik majd a bűvészmesterek életéről, tanítványairól, eredményeiről, sőt még olyan soha nem látott trükköket is megmutatnak, melyeket Ők találtak ki. A sorozat limitált példányszámban lesz elérhető.
Az első felvétel Sugár Péter bűvész nagymesterrel készült. Ebből az anyagból a lenti videón láthattok egy kis ízelítőt.




Ezzel a sorozattal is szeretném kifejezni tiszteletemet és hálámat a magyar bűvész mesterek áldozatos munkája előtt. Bízom benne, hogy a mai fiatal bűvészgeneráció megismeri így az elődöket, az idősebbek pedig megtudhatnak olyan dolgokat a mesterekről, amit eddig még talán nem.

Szólj hozzá

bűvész bűvészoktatás bűvész trükk bűvész tanítás bűvészmester bűvész sorozat