2016. már 04.

Hetedhét gyerekhíradó - kulisszatitkok

írta: Lui Bűvész
Hetedhét gyerekhíradó - kulisszatitkok

Kellemes meglepetés ért a közelmúltban: az M2 csatorna megkeresett engem, mint a gyerekek kedvenc bűvészét, hogy szerepeljek a tévében, és tanítsak néhány trükköt a nagyérdeműnek. Hát lehet ilyen felkérésre nemet mondani? Részletek, kulisszatitkok a blogbejegyzésben, olvass tovább!

hetedhet_gyerekirado.jpg

Igazán örömteli pillanat volt megtudni, hogy a gyerekeknek is varázsolhatok, hiszen a gyerekek a legőszintébb lények a földön, így az ő elismerésüket különösen megbecsülöm. Nagyon élvezem, ha nekik bűvészkedhetek, mert a visszajelzéseik nagyszerűek. Szavak nélkül kimutatják, hogy mit gondolnak, és mindig őszinte meglepettség látható az arcukon, nem próbálnak hűvösnek, vagy vagánynak látszani, mint némely felnőtt:)

Mindig örülök az olyan felkéréseknek, amik lehetőséget adnak arra, hogy közelebb hozzam a bűvészetet az emberekhez. Nagyszerű érzés, hogy ennyien kíváncsiak a varázslatra, és a mögötte álló kulisszatitkokra. Ezeket szívesen meg is osztom, de a bűvészkedés lényege, hogy valami olyan egyedülálló dolgot mutassak be, ami ép ésszel felfoghatatlan és mások számára ismeretlen. Csak így jöhet létre a varázslat, ami igazából korosztálytól függetlenül mindenkit lenyűgöz. A nézők reakciója az, ami engem minden fellépés előtt és alatt doppingol, és arra motivál, hogy újabb és újabb mutatványokkal lepjem meg őket:)

De nem csak a meglepetést szeretem, hanem azt is, amikor lerántom a leplet a varázslatról. Különösen akkor, amikor gyerekeknek taníthatom a bűvésztrükköket: nekik még szinte határtalan a befogadóképességük és az új dolgok iránti nyitottságuk, és öröm látni, ahogy a tanulás során egyre ügyesebbek lesznek, és ezzel nő az önbizalmuk is.

A facebookon már beharangoztam, hogy valami újdonságra készülök: hamarosan a tévében is találkozhatsz velem, ha bekapcsolod a Hetedhét gyermekhíradót.

10585283_1066409390070178_750196688_n.jpg

8 héten át, 8 epizódban fogok szerepelni a műsorban, vagyis ez a 8 epizód igazi mini-bűvészképzőnek számít.Az első részt most pénteken láthatod. Pontosabban forgattunk egy 0. részt is, amit már le is vetítettek: ezt amolyan bevezető epizódnak szántuk, amiben kis kulisszajárásra invitáltam a nézőket.
Bemutattam a bűvész barlangomat, ahova általában senkit nem engedek be: ezen a helyen tartom minden kellékemet, hozzávalómat, itt szoktam gyakorolni is – egyszóval a bűvészbarlangban lakik a varázslat.

                                   Hetedhét gyerekhíradó! Bűvész barlang M2

 

Tévé-iskola bűvésznövendékeknek

A gyerekek olyanok, mint a szivacsok, roppant gyorsan tanulnak. Ráadásul nagyon kíváncsiak is, és ha valami érdekli őket, azt egészen kitartóan képesek gyakorolni, márpedig ahhoz, hogy valaki jó illuzionista lehessen eltökéltségre és rengeteg gyakorlásra van szüksége. Ezért készült a két bűvészfüzet is, és ezért mondtam olyan nagy örömmel igent az M2 felkérésére is.

Kulisszatitkok a forgatásról

12666254_1085803551464095_1087803320_n.jpg

 

A műsorban meglepő lehet, hogy nincs háttér, nincs díszlet: egyszerűen csak forgattunk a stúdióban, a „hangulatot” mindössze néhány speciális lámpa szolgáltatta. Bár a Las Vegas show csillogása is közel áll a szívemhez, de olykor szeretem ezt a letisztult stílust is, mert így magán a mutatványon marad a hangsúly. A stábbal egyébként nagyon kellemes volt a közös munka, az operatőrt például annyira sikerült “elvarázsolnom”, hogy megkért, kamerákon kívül tanítsak neki egy trükköt. Naná, hogy mutattam valamit, ami a műsorban nem szerepelt;)

12666314_1085803621464088_838065367_n.jpg

Ha kedvet kaptál, hogy te is részese legyél a csodának, és ezt örömmel megosztanád a gyermekeddel, testvéreddel, barátoddal, vagy bárkivel, akkor kapcsolj minden szerdán az m2 Hetedhét gyerekhíradó műsorára!

Hamarosan ott találkozunk!

Lebegő pohár!

 Kis varázspálcából nagy!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá